Placeholder

VITAJTE!


Dovoľte, aby som Vás, pestovateľov, záhradkárov, ako aj priaznivcom najkvalitnejších destilátov,  privítal na stránke našej pestovateľskej pálenice. Tu sa dozviete všetko potrebné o tom ako postupovať pri poctivom pálení ovocia. A taktiež aj o produktoch, ktoré pochádzajú priamo z našej pálenice.

Jozef SuchÁnek


NOVINKA 2018
AKO PRVÍ NA SLOVENSKU SME VYROBILI UNIKÁTNY REZANÝ DESTILÁT - MANDĽOVICA

Volám sa Arnold Holstein. Vážim 2 tony a naraz spapám 500 kg kvasu, z ktorého vyrobím ušľachtilý destilát.

Naše aktuálne novinky v e-shope

EXKLUZÍVNE LEN U NÁS






 

Čo ponúkame


V areáli pálenice GLOBAL DISTILLERY a liehovaru SAMARIA Ovocný Liehovar ponúkame nasledovné služby.

Placeholder

drvenie a odkvôstkovanie


Okrem samotného pálenia našim zákazníkom ponúkame drvenie a odkôstkovanie. Drvenie ovocia je nevyhnutné  ovocie pre zlepšenie rozmnožovania kvasiniek, aby sa zabránilo prístupu vzduchu zapríčiňujúceho plesnenie. Pri drvení a odkôstkovaní ovocia používame špičkovú rakúsku technológiu značky Voran, s hodinovou kapacitou 4 tony.


Placeholder

výrobu liehovín a destilátov


SAMARIA Ovocný Liehovar známy najmä vďaka populárnym radom Natural Product alebo KOSHER ponúka len tie najkvalitnejšie liehoviny a destiláty. Prevažnú časť výroby plánujeme orientovať na obľúbené ušľachtilé destiláty ako sú hruškovica, slivovica, marhuľovica, broskyňovica, jabĺčkovica, vínovica, dulovica, jahodovica, čerešňovica, višňovica, ale aj kiwovica či pivovica.

PRODUKTY SAMARIA
Placeholder

Riedenie kvasu upravenou vodou


Žitný ostrov je najväčším riečnym ostrovom v Európe a zároveň najväčšou zásobárňou pitnej vody strednej Európy. Kvalita tejto vody, ktorá je najmäkšou na území Slovenska, sa odzrkadľuje aj v kvalite našich výrobkov. Na dosiahnutie dokonalého výsledku vodu upravujeme jónovou receptúrou. Preto vám túto špeciálne upravenú vodu ponúkame aj pri výrobe vašej pálenky.

cenník

Sme jediná pálenica na Slovensku, ktorá má taký počet kotlov, že vieme zaradiť váš kvas samostatne do výroby už od 100 litrov.

Starenie alkoholu

v cene

  • 40%
  • 45%
  • 50%
  • 52%
atď
objem kotla
600 l
kapacita uloženia
0 l
destilácia
od 0 l

Naša spoločnosť disponuje len tými najkvalitnejšími destilačnými súpravami od renomovaných výrobcov, akými sú bezpochyby J. Hradecký - Pácov, Kothe a Arnold Holstein. Na týchto kvalitných zariadeniach sa snažíme vyrábať pravé ovocné destiláty z kvalitného ovocia, na ktorého kvalitu a cukornatosť dôrazne dohliadame. Naše destiláty obdržali množstvo ocenení ako v SR tak aj v zahraničí.


Dobrý kvas rovná sa dobrý destilát. Správnej príprave kvasu treba venovať veľkú pozornosť nakoľko je to hlavný a základný predpoklad dobrého destilátu a vyťaženosti alkoholu z Vášho kvasu. Mnohí pestovatelia majú mylný názor, že ovocie staré, nahnité sa môže zužitkovať na vypálenie pálenky a to je veľký omyl. Ak chce mať pestovateľ kvalitnú pálenku z vlastného ovocia musí naň aj obetovať dobré ovocie. Ovocie určené na kvas by malo byť zrelé čisté a bez stopiek následne ho ukladáme do čistých nádob. Tie sú buď plastové alebo nerezové. Nikdy neukladáme ovocie do železných nádob.


Kvasenie je proces, pri ktorom uniká CO2, dužina sa rozpadá. Unikajúci CO2 vynáša na povrch časť pevného ovocia, vytvára sa klobúk. Nikdy sa nesmie do kvasu zamiešať, znemožňuje prístup vzduchu do kvasu a tým aj nežiadúcim mikroorganizmom, zároveň klobúk zabraňuje odparovaniu liehu.

Výťažnosť ovocia z 100 kg kvasu: slivka – 10 litrov 50 % destilátu, čerešňa – 8 litrov 50 % destilátu, jablko a hruška – 7 litrov 50 % destilátu.


Disponujeme  aj vlastným laboratóriom a skladom na destiláty, v ktorom sú nerezové nádrže s kapacitou uloženia 25 000 litrov. Taktiež máme v sklade destilátov drevené sudy určené pre starnutie, hlavne vinného destilátu. Samozrejmosťou je aj ultrazvuková čistička o objeme 40 litrov, v ktorej dokážeme z práve vytečeného čerstvého destilátu vyrobiť za pár minút zrelú 10 ročnú pálenku.

MOTTO: "Sme veľká rodina fajnšmekrov pravých ovocných destilátov. Preto je našim mottom, aby ste sa vy, naši zákazníci, každý rok ku nám s radosťou vracali."

Náš ovocný liehovar a pálenica disponujú najlepšími destilačnými zariadeniami od svetoznámych výrobcov ako Ulrich Kothe a Arnold Holstein + link na ich web ďalej chcem uviesť že na týchto kvalitných zariadeniach sa snažíme vyrábať práve ovocné destiláty z kvalitného ovocia na ktorého kvalitu a cukornatost dôrazne dohliadame.
Poprosim uviesť že naše destiláty obdrzali množstvo ocenení ako v SR tak aj v zahraničí.

- Jozef Suchánek, riaditeľ -

Pálenica


Naša pálenica má k dispozícii najmodernejšie, plnoautomatické, počítačom riadené destilačné prístroje. Objem prvého destilačného kotla je 600 litrov. Jedná sa o zariadenie s retifikačnou kolónou a katalyzátorom. Ten dohliada na priebeh destilácie a správnu teplotu v destilačnom aparáte.
Druhý destilačný prístroj má objem 1 200 litrov, pričom sa opäť jedná o destilačnú aparatúru, ktorá je vyrobená pre našu spoločnosť podľa presne špecifických požiadaviek, najmä čo sa týka sledovania správnych teplôt na každom mieste.

Vydávanie destilátov a vyskladňovacích dokladov k nim prebieha v otváracích hodinách:
Piatok od 8.00 do 16.00 alebo v sobotu od 8.00 do 10.00 hod.

Príjem kvasu a ovocia na spracovanie je v dňoch:
Pondelok až piatok od 8.00 do 16.00 alebo v sobotu od 8.00 do 10.00 hod.
NEDEĽA VOĽNÝ DEŇ.

.

Placeholder
Placeholder

Liehovar


SAMARIA Ovocný Liehovar je dvorným liehovarom pálenice GLOBAL DISTILLERY. Pri výrobe liehovín a destilátov využíva, pod prísnym dohľadom majstra destilatéra, výhradne tie najkvalitnejšie suroviny. Receptúry, ktoré používame majú niekoľkoročnú tradíciu a boli inšpiráciou aj pre mnohé iné liehovary. Ich pôvod a "know how" je spojený s lievarom LIKOS, od ktorého SAMARIA tieto tradície prevzala. Momentálne sa radíme s možnou výrobnou a skladovacou kapacitou medzi najväčší a najmodernejší ovocný liehovar na Slovensku.

Kvasiareň


V kvasiarni sme schopní súčasne skladovať 400 ton kvasu. Kanadská vzduchotechnika spolu so špeciálnym pocitovým vykurovaním zabezpečujú, aby teplota neklesla pod 15 stupňov Celzia a nevystúpila nad 20 stupňov Celzia. Lebo ako vieme pri kvasnom procese je dôležité, udržiavať konštantnú teplotu, čo zaručí najvyššiu kvalitu kvasu. Naša kvasiareň disponuje aj špeciálnymi snímačmi na únik plynu s kvasných tankov, ktoré sú špeciálne upravené pre potreby riadeného kvasenia.


Placeholder

Galéria



Navštívte nás


Neváhajte a prídite sa pozrieť do našej pálenice. Náš ochotný personál Vás prevedie celým výrobným procesom a vysvetlí Vám jednotlivé procesy spracovania ovocia.

Prípadne ak máte otázky súvisiace s prípravou dobrého kvasu, neváhajte zavolať a radi poradíme!

Otváracie hodiny


Pondelok 8 00 – 16 00

Utorok 8 00 – 16 00

Streda 8 00 – 16 00

Švrtok 8 00 – 16 00

Piatok 8 00 – 16 00


Kontakt


Adresa Bratislavská cesta 39, Šamorín

Telefón +421 902 826 682

Fax +421 315 601 702

Email palimeovocie@centrum.sk

Spoločnosť GLOBAL DISTILLERY, s.r.o. je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel: Sro, VLožka číslo 27802/T